Nuffnang Ads

24 December 2011

fuckin perfect



make a wrong turn
once or twice
dug my way out
blood and fire
bad decisions
that's alright
WELCOME TO MY SILLY LIFE
mistreated, misplaced, misunderstood
miss NO WAY, IT'S ALL GOOD, it didn't slow me down
mistaken, always second guessing, underestimated
look, i'm still around . . .

pretty pretty please
don't you ever ever feel
like you're less than, less than perfect
pretty pretty please
if you ever ever feel like you're nothing you are perfect to me

you're so mean
when you talk about yourself, you were wrong
change the voices in your head
make them like you instead
so complicated, look how happy you'll make it
filled with so much hatred. such a tired game
it's enough ! i've don all i can think of
chased down all my demons. i've seen you do the same

oh pretty pretty please 
don't you ever ever feel
like you're less than, less than perfect
pretty pretty please
if you ever ever feel like you're nothing you are perfect to me

nursyazwani bte mohamad rawan, i'm always love the way that u express ur feeling. 



STRONG. STRONG. STRONG

11 December 2011

macam nak nyanyi lagu GEMILANG =D

dunia neh luas. pe nak dihairankan

so perlu la try tuk jadi seseorang yang xkesah punnnn. anggap jeq apa yang di depan mata adalah sesuatu yang menyeronokkan. jangan nak tacing macing sangat. lau xseronok cepat bukak mata luas luas. mesti jumpa sesuatu yang seronok =)

terima kasih sebab jadi seseorang yang annoying. sigh ~

STRONG. STRONG. STRONG

30 November 2011

like like cotton


hye assalamualaikum =)

siape suka pakai baju kain cotton angkat tangan ? angkat tinggi tinggi plissss ! okeyy so kalau suka, kat bawah neh ada macam macam corak kain cotton yang sesuai untuk awak semua. kain neh jenis Japanese cotton. sangat terbaik tau. lembut dan sejuk jeq kalau pakai. so xrugi laa kalau beli sebab kualiti yang bagus dan corak yang cantikkkkk. 

Japanese cotton "NEW ARRIVAL"

A01
SOLD

A02
SOLD

A03
SOLD

A04
SOLD

A05
SOLD





A06

A07
tuh diaaa corak mickey mouse yang kiut miut


A08

A09
polka dot yang riang ria

A10
corak reben kecik kecik

A11

A12
yang neh corak flora 
corak fauna belum ada ye
nanti kalau ada corak flora fauna saya gtaw. hoho

A13

A14

A15



B01


BO2


B03


B04

semuanya berharga RM 75 (4 meter)
+ RM 5 for postage

how to order ?

1) Please order by any of those methods below :

    Email us at mahfuzahmad89@gmail.com
    SMS to 013-7182664 (Put) or 012-7152017 (Azrul@Chip)

2) State the CODE of the fabric u would like inquire

3) PAYMENT & DELIVERY

We accept cash deposit or internet transfer to

Name : MAHFUZ BIN AHMAD
MAYBANK

4) Please email or SMS payment receipt/details, FULL NAME, ADDRESS & PHONE NUMBER once u make the payment

Item will be delivered via POSLAJU once payment is received

da pilih mane yang berkenan ? ihiii. soon akan ada yang new lagi k =)

jadi, selamat menjamu mata. 

STRONG. STRONG. STRONG

27 November 2011

semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya. aminnn

salam maal hijrah semua
hari ni xde nak cerita macam macam
cuma nak beritahu kawan kawan sekelas saya je
haritu time semua kecoh kecoh pasal grup tuk sem depan
saya xamik tahu sangat
but
tahniah ye
kepada sesiapa yang bertuah dapat masuk grup yang sama
dan sekarang
JENG JENG JENG



haa tengok tengok
bertuahnyer bila cuma ada 6 orang jeqqqq dalam 1 kelas
hahaha lawak jugak neh
fakulti salah bagi grup kot 
xpela
i'm officially in grup G bebeh
wish me luck
gahgahgahgah

see u. assalamualaikum =)

STRONG. STRONG. STRONG

21 November 2011

writing skill =P

semuaorangpernahmenangis.tapiakudahtaktahanbilamanahampirsetiapmalamakurasakecewarasasakithatirasadendamrasabencirasamemberontak.rugiairmatarugiwaktutidurrugipeluanghiduprugiperasaan!akutakadamasalahdengansesiapaevendenganfamilypun.cumaakubencije.akubencidenganapayangdahjadi.sesuatuyangkitabolehhindartapikitacuai.sepertikitataksepatutnyaterimasesuatuyangbukankitamahu.suchawaste.bertahunmungkinakuhidupbencikanorang.bertahunjugakakuanggapdiatakgunatakgunatakgunadanlangsungtakguna.takpayahdatangdanbolehpergijauhjauh.biladekatbuathatirasasakitbilajauhbuatdirirasadendam.bilanampakbuatdirirasaterbunuh.seriusakudahbencikanseseorang.sejaksetahunyanglepastapithepointisakutaknakbenciorang.cumataktahubilawaktubolehbuatakuletgosemuabenda.YaAllah,akubersujudpadamudansentiasamenerangkansemuaperasaanaku.akumohondibuangkansemuaperasaanbencisemuarasasakithatisemuarasadendam.lapangkanhatidanhidupakudarisemuaperkarasedihyanglampau.YaAllahsekiranyasesuatuitubaikuntukkubukakanlahmatadanhatikuuntukmelihatnya.sekiranyaakumenujujalanyangsalah,tiupkanlahamaransupayamudahakumenukarhaluan.aminYaRabbalAlAmin

STRONG. STRONG. STRONG

mereka sangat gula =)




STRONG. STRONG. STRONG

06 November 2011

whoooaahh



masa saya tengok drama korea princess hour
saya fikirkan satu dialog

when my heart hurts so much, i think i love u

saya rasa perasaan tuh xde bende pun
dia lukakan hati saya. pun xde bende
dia bersama orang lain pun. sebenarnya xde bende
dia bahagia. pun xde bende jugak
tapi apa masalahnya yang kita boleh sampai rasa SAKET sangat ?

ok tutup citer. yang penting test CE aku lulus cemerlang. alhamdulillah ! test geo aku lepas target. alhamdulillah ! test hidraulik aku ok la. alamdulillah ! test math aku. careless. waaa such a waste. tapi alhamdulillah gak. aminnnn =)

sepanjang kat uthm ni. sebenarnya aku rasa aku bahagia sangat. thnx semua =) 


STRONG. STRONG. STRONG

30 October 2011

secret admirer



Oh, secret admirer
When you're around the autumn feels like summer
How come you're always messing up the weather?
Just like you do to me....

My silly admirer
How come you never send me bouquet of flowers?
It's whole lot better than disturbing my slumber
If you keep knocking at my door

Last night in my sleep
I dreamt of you riding on my counting sheep
Oh how you're always bouncing
Oh you look so annoying.

Dear handsome admirer
I always think that you're a very nice fellow
But suddenly you make me feel so mellow
Every time you say hello

And every time you look at me
I wish you vanish and disappear into the air
How come you keep on smiling?
Oh! You look so annoying.

My secret admirer
I never thought my heart could be so yearning
Please tell me now why you try to ignore me
'Cause I do miss you so
['cause I do miss you so...]
kadang kala ada seseorang yang xpernah putus asa menceriakan hidup kita. bersyukur lah ok =)

STRONG. STRONG. STRONG

29 October 2011

bahagianya kalau dapat makan ABC

minggu ini dan minggu sebelumnya serta mungkin minggu berikutnya ----> saya SIBUK


saya sibuk dengan geologi


geologi banyak mengkaji tentang mineral yang terdapat dalam perot bumi
kaji batu batuan laa. ish3 dulu batu batu neh aku buat men batu seremban je
sekarang ? hambek kau. 1 buku tuh pasal teori je. waaa !

tape. belajar. belajar. abah kata geologi ni senang je !
=P

team work saya yang cumel sekali
sebab dorang semua ex polipd
chemistry da wujud secara semulajadi
ye saya senior dorang. so aku mem besar !
hahaha wek

jadi tak dapek laa nak update macam macam. huhu xbest kan kalau xupdate blog ? xpe xpe saya memang sengaja nak menepekkan habuk serta debu debu kat sini. deco deco. 

k babai. 


STRONG. STRONG. STRONG

23 October 2011

di mana dia, buah hati saya ♥

lame dah selamat
baru sekarang saya nak update sal neh
huhuhu


SELAMAT PENGANTIN BARU
buat along tersayang



1 oktober 2011


tema purple pink

welcome abang KAMARUL AFFENDI
who's next ?
lalalala

candid kot
tapi comel kan ? kan ?
=P


time neh abah xberapa sehat
sebab tuh duduk je
mak pulak sehat
sebab tuh diri je
erk haha. mcm xde idea lak nak tulis




2nd wedding reception
tema hitam putih 
tapi bunga bunga hiasan tuh menarik perhatian
owh suka sangat

semoga berbahagia hingga akhir hayat
=)

buah hati saya da tido. sok die nak g hiking. kesepian lagi. huhuhu.


STRONG. STRONG. STRONG

16 October 2011

bosan kot

hye sayang sayang semua. assalamualaikum =)

ok malam neh dah jawab 2 test ! CLAP CLAP CLAP 

1st test - construction engineering
2nd test - hydraulic

tapi not gud la kot. CE ok lagi. serunuk sangat jawab paper CE tapi bile jawab paper hydau macam nak tercekek pon ada. takkk ! takkkk ! ! ! saya xpercaya yang saya dah salah faham dengan soalan soalan tadi ! ! ! ok lupekanlah. anggap je laa saya jumpa formula baru tadi. so  , kau ade ? ? huhuhu

kecewa kot. pastu bertambah kecewa lak dengan pemandu bus kolej neh. bawak la hati hati. tau la malam. xyah la bawak laju pastu brek mengejut. awak, kalau awak yang tengah baca neh tadi naik 1 bus dengan saya, mesti awak kenal kan budak budak kecik yang jatuh beramai ramai tadi ? yaa kami berlima la tuh. jatuh secara berpeluk pelukan dan juga tindih menindih. owww so sweet. malang ! tapi naseb baik la antara kami berlima tuh, saya langsung xkena tindih. sebab saya yang tindih mereka. hahaha. dah la kitorang semua kecik kecik. kesian tol yang kena tindih tadi. sori kema, xsengaja tindih ko. nanti aku urut urut badan ko eh. huhuhu

sekarang nak rasa kecewa lagi. sebab xleh nak siapkan esaimen muzik neh. waaaaa ! !


Nama Not
semibrif
minim
krocet
kuaver
semikuaver
demisemikuaver

*aku rasa aku bukan xleh buat tapi aku malas*


giler comel aku lukis klef camni
eh lukis ke tulis erk ?
sebenarnya klef ditulis pada awal setiap baluk
tapi kenape aku tulis banyak banyak ?
owh saje je. nanti leh pilih mane yang lagi comel
hahahahaha


dah siap jugak laa sebenarnya tapi cikgu suh tulis banyak banyak
maybe cikgu pun sama pemikiran dengan saya laa
kalau buat banyak banyak nati leh pilih mane lagi comel =P

tadi aku masuk kelas muzik 10minit je. aku cakap ada test. tapi cikgu cakap ada gitaris undangan. rugi xjoin. xpelaa cikgu. saya tau dah gitaris undangan tuh bukan sham kamikaze. so xmenyesal sangat kot. bahahahaha

STRONG. STRONG. STRONG

14 October 2011

GIRL'S LANGUAGES



If She Don't Text You :
-Its Because She's Waiting For You To Text Her

When She Walks Away From You Mad :
-Follow Her

When Shes Quiet :
-Ask Her What's Wrong

When She Ignores You :
-Give Her Your Attention

When She Pushes YOU AWAY :
-Pull Her BACK

When You See Her Crying :
-Wipe Her Tears & Ask What's Wrong

When She Says Go Away :
-Just Go Close To Her & Give Her Hug

copy paste dari fb je ni tau. pape pun kartun tuh memang cumel sangat bangat !

. . .esok ada kelas muzik kol 9 pagi. test kej pembinaan kul 12 dan test hidraulik kul 8.30 malam. terbaikkkk. heihhhh penat la jiwa raga aku macam ni. huhu . . . 



STRONG. STRONG. STRONG

11 October 2011

tak terbayang . . .



kalau kita tersayangkan seseorang lebih dari segala galanya

tanpa jaminan yang dia boleh sayangkan kita selayaknya

tanpa ada masa masa hadapan yang boleh kita rancangkan

dan

kalau kita sebenarnya persinggahan. bukan destinasi sebenar si dia

kita kecewa

kan kita bawa luka sampai bila bila

kalau kita boleh buang semua. kat mana kita perlu buang ?

susah kan ?

tapi sebenarnya

dah jelas yang setiap Hawa ada Adam nya 



penuh perasaan lak malam neh. sebab otak da biol belajar calculus =P


STRONG. STRONG. STRONG

08 October 2011

aku tau gambar ni comel. jangan kau copy paste pulak =P

nak ngarut jap


kadang kadang. saya xperlu nak tahan air mata dari pagi sampai malam. tapi perlu untuk saya berfikir bahawa menangis itu membazir masa. orang cakap tak payah hipokrit. tapi perlu untuk saya hipokrit kerana ia membuatkan saya kuat. 

owh saya xfaham la kenapa ayat begini sungguh huduh sekali. hmmm


STRONG. STRONG. STRONG

25 September 2011

starting school =)

hye assalamualaikum =)


pernah tak masuk dalam kelas yang semua pelajarnya diam je. xde respon langsung bila lecture mengajar ? selalu kan. buleh bayang tak macam mane situasi tersebut ?

bosan

mengantuk

rasa menyesal

macam nak minum teh tarik

nak pegi tandas pastuh duduk lama lama atas toilet bowl

cenderung men mesej ngan pakwe/makwe

kan ? setuju kan ?

pastu mesti lect korang bengang tahap petala kelapan ! tuh kalau lect bersifat garang la. tapi lau lect korang sopan. baik. suci je muka. mesti beliau tacing =( lalu beliau pun bertanya

kenape dari tadi . . . kelas ni senyap je ?

dan jawapan paling xberdosa ialah

anda sopan. kami malu

saya rasa lect xmarah lau korang jawab macam neh. sekian =)


STRONG. STRONG. STRONG

20 September 2011

sekali TERLUKA. selamanya TERASA

ayat ni saya copy paste dari facebook kawan je =P

ok meh dengar lagu neh
best best


tanya sama pokok kenapa bergoyang ?
nanti pokok bilang ada monyet yang goncang
monyet monyet
 cis !

xpela. cakap 'xpela' tuh mcm pujuk hati sendiri. kalau bukan kita yang pujuk hati sendiri, siapa yang nak tolong pujukkan ? k have a nice day =)


STRONG. STRONG. STRONG

17 September 2011

masalah je memanjang


. . . seorang perempuan yang kuat tersenyum mengeluh . . .

orang cakap. bila kita berdoa, bila kita berusaha, juga bila kita berikhtiar, disamping kita bertawakal . . . everythings gonna be alright. 

bangga ? tidak lah

menyesal ? sedikit je

bersyukur ? sepatutnya !

STRONG. STRONG. STRONG