Nuffnang Ads

11 January 2017

Student + Wife + Mom to be

Assalamualaikum semua, how are you bebeh ? hope everything is alright hihi =)

I know . .  I know . .  lama sangat tak berbloging sampai orang pun xtau kita ni hidup lagi ke tak bahahaha haru betul. 

Okay harini mood bahagia dengan kejayaan sejagat sebab dah settlekan data analysis tu pasai la nak update blog. hoho. nak ingatkan diri sendiri bahawa jiwa ini bukan bujang lagi. ada 3 title dalam 1 masa dan tanggungjawab makin berat hehehe

As a student

may the force be with u
bahahaha
maafkan pompaun ni kerana mengarut

masih cekal menghabiskan sisa sisa thesis yang xpernah complete. last revised data pun semalam. puas sudah 2 tahun ni bercintaaa dengan segala mak nenek software dan method forecast, finally i got the best result ! tinggal focus writing yang tergendala dek kerana analisis data yang super susah. 


tazzabar nak convo lagi sekali. lepas ni xnak pegang bunga, nak pegang anakkk. InshaaAllah. Doakan ye korang. penuh berliku laluan master research ni huhuhu.
(sempat menyesal pastu lempang pipi lelaju)
kuikuikui

As a wife

The best moments in my entire life is when my best friend marry me bahahaha. bak kata orang, xpayah susah susah carikkk. kenal since diploma then futher study sesama kat uthm masa degree. our longgg friendship. memang geng den ni. makan ikan patin tempoyak n9 sesamo pehhhh terbaikk xsangko eh kahwin (xde kena mengena hahaha). 


rapat masa degree. tau dohh dia ni macam suka I tapi xcakap ponn. cuma tunjuk caringg je. heyy mana boleh ! perempuan perlukan kepastian. xpela as long as I single, okey je nak kuar makan ke jenjalan berdua dengan kawan sendiri ekekeke. lantak la orang cakap apa. cuma selalu gurau "kau ni nati ada jugak terkawen dengan aku kangg" ehh betul kekekeke. Alhamdulillah. tukar title BFF --> WIFE ni macam berubah 360 darjah je atotoyai. bini lah PA, bini lah Doktor, bini lah Chef, Alarm bla bla bla sampai carik stokin pun kena jugak padahal dah susun leklok lam drawer adehh. bila kawen, laki kau terus xreti carik barang dia sendiri. packing baju balik kampung pun xsemenggah hahaha geram aku oi macam mana balik kampung leh capai 1 spender je adoi !!!! memang kau saja nak suh bini packing kannnn. but life is soo beauty bila kau rasa leh bebel kat laki then dia dengar hahahaha. 


jadi bini kena kenal suami yang sebenarnya. laki I jenis xreti makan pagi pagi. g keje kol 7.30 memang dia xkan usik sarapan. so tapau is a must. dia biasa makan kol 10 lebih gitu. pernah paksa makan lempeng pepagi, haruuu nyer terus g toilet. nak salahkan lempeng aku lak hohoho. xpe xpe kita cuba lagi tapi tu laa kena tapaukan hari hari. lau xtapau dia xmakan sarapan pun pastu lemah xberdayaaa. hari hari lah masak yedak? bila jadi bini yang xkerja lak tu, laki kau nak makan apa je kena la masak erkk. erkkk #siscuba

As a mom to be

Alhamdulillah

Tak merancang nak cepat tapi xtolak bila ada rezeki. Percayalah Allah sebaik baik perancang. Awal awal kahwin ada discuss nak rancang sebab I study lagi. kewangan xberapa cantik tuk hidup dengan ekonomi yang teruk sekarang ni. Duduk pun dengan mak bapak lagi tau sebab abah xbagi sewa rumah lain. 2 bulan sebelum kawen, laki I baru permenant. tu pasai before that kahwin tu jadi isu besar. family sana nak cepat, family sini reasonable sbb anak sendiri xkeje lagi so xnak bebankan menantu tp the best discussion, kita cepatkan je benda baik. Redha mak bapak, redha Allah. InshaaAllah amin. Bila tahu pregnant, bersyukur walaupun banyak perbelanjaan yang menanti tapi as a housewife, Allah bagi rezeki lain untuk I tolong suami dengan berbisnes on9. click feel.attire meh shoping hehehe (sempat lagi kauu). In Allah We Trust

ok korang, selamat berbuat kebaikan di dunia untuk bekalan akhirat. aminn


STRONG. STRONG. STRONG

6 comments:

Mrs Fuzy sweetsourՆĕγʀǟ said...

wish you luck dan semoga dipermudahkan urusan dan sihat selalu semasa pregnant ni...

F E E L said...

inshaaAllah aminn. TQ Mrs Fuzy =)

Shahida Dzulkafli said...

Alhamdulillah.. semoga dipermudahkan segala perancangan dan urusan.. Aamiin.. Aamiin..

Nurfilzahnurfya said...

InshaaAllah. aminn. TQ doakan =)

Mommy Cici said...

heheh setuju. bila lepas kawen laki memang tak reti carik barang sendiri -,-

btw tahniah ye mommy to b :D

Nurfilzahnurfya said...

hahaha kannnn, geram je rase. TQ for the wishes =)