Nuffnang Ads

18 January 2017

Review : Tudung Aryana Couture

Assalamualaikum readers,

I nak perkenalkan 1 jenama tudung milik wonder women Malaysia (sebab pencetusnya adalah wanita) fewitt. jenama apa tu ? It was Aryana Couture


simple & elegant

tudung Aryana Couture ni semua berkualiti dan murahh. paling best kannn, selalu banyak salee. pernah clearance sale sampai semua jenis tudung harga RM10 sahaja. memang seronokk la haaii tengok kakak kakak makcik makcik borong habis. 

ni salah 1 shawl yang I beli dan pakai. Shawl Bubble Printed
Minimal ironing sebab memang jenis ironless
xpayah gosok pun boleh terus lilit
btw, model cantikk

ni model hidung kembang 
sedihh betul muka hahaha
tapi serius, tudung ni senang sangat pakai
lelagi time pregnant, entah kau ada masa ke nak gosok tudung?
memang ni paling best

korang boleh singgah fb Aryana Couture dan instagram Aryana Couture untuk tengok tengok pilihan tudung. ada macam macam. shawl, bawal, inner snowcap semua adaa. ni ada sedikit pattern tudung yang I boleh kongsi

bawal satin

close up corak. tergoda takk?

bawal pucci

close up

shawl satin pucci

close up

aneka ragam bawal satin pucci

aneka ragam shawl bubble printed
yang ni lakuu keras sebab I baru tengok beberapa minit dah sold out
restock pleasee

basic shawl pun ada
pastel colour

cepat cepatlah singgah link yang I bagi okehh. support local




STRONG. STRONG. STRONG

13 January 2017

Jum Sertai Senarai BLOG LIST saya

Assalamualaikum readers,

Harini I nak seruuu kawan kawan semua letak link blog uols dalam comment I ye. sebab I nak update Blog List I yang bernama "Bunga Api di Hati". gituuu

sebelah kanan tu blog list I

nampak x uols?

okeyy I mark ye

klik gambar untuk tumbesaran

meh la letak link, ia akan memudahkan readers lain nampak entry korang dan secara xlangsung menarik perhatian readers lain untuk singgah ke blog korang termasuk la I sendiri. entry korang akan muncul setiap kali di update ye . . . selamat berkenalan semuaaa



STRONG. STRONG. STRONG

SEGMENT : FOLLOWER MENINGKAT DENGAN MUDAH

Assalamualaikum readers,

mari cari lebih ramai kawan dengan join segment yang dianjurkan oleh adikk maniss si NURUL
klik SINI
blog ID : 6749799524373532637

xsusah pun uols, klik link di atas (si akak tua ni dok tau guana nak linkkan banner tu bahahaha). its ok its alright as long as korang klik link bergaris ituu, korang akan dibawa menuju ke blog si empunya diri kikiki.

untuk blogger baru digalakkan sangat join untuk menambah kenalan dan beramah mesra sesama masyarakat hehe. kenkadang seronok borak borak di alam maya ni walaupun xkenal kann kannn. 

jadinya, I seruu semua adik adik untuk join. inshaaAllah ia akan memberi impak positif dan menceriakan hari anda semuaa. 

STRONG. STRONG. STRONG

11 January 2017

GIVEAWAY NIYAZ 1ST YEAR BIRTHDAY BY DEARIESCOUPLE


Assalamualaikum semua,

Meh sini join GA by Sis Liez. Bulan depan baby Niyaz turning 1. Alhamdulillah. So, mama Niyaz buat GA untuk putera kesayangannya. Alo bucuk bucuk omeynye Niyaz. Giveaway start 9 Januari hingga 9 Februari. Meh ramai ramai memeriahkan GA selagi ada masa. Klik lagi sekali Niyaz 1st Birthday untuk join ye. Nak join sangat mudahh, terus je terjah blog Sis Liez I yakin dan pasti uols xconfius macam mana nak join hehehe.

To baby Niyaz, Aunty Fil doakan semoga Niyaz membesar dengan sihat, cerdas, cerdik dan encom boyyy. Jadilah anak yang berbakti untuk kedua orang tua ya. Harap harap nanti Niyaz boleh berkawan dengan baby Aunty Fil yang  belum tau nama dan jantina sebab belum scan kekeke. 

Nah Aunty belanja gambar cake. Happy becoming Birthday babyyy =)





STRONG. STRONG. STRONG

Student + Wife + Mom to be

Assalamualaikum semua, how are you bebeh ? hope everything is alright hihi =)

I know . .  I know . .  lama sangat tak berbloging sampai orang pun xtau kita ni hidup lagi ke tak bahahaha haru betul. 

Okay harini mood bahagia dengan kejayaan sejagat sebab dah settlekan data analysis tu pasai la nak update blog. hoho. nak ingatkan diri sendiri bahawa jiwa ini bukan bujang lagi. ada 3 title dalam 1 masa dan tanggungjawab makin berat hehehe

As a student

may the force be with u
bahahaha
maafkan pompaun ni kerana mengarut

masih cekal menghabiskan sisa sisa thesis yang xpernah complete. last revised data pun semalam. puas sudah 2 tahun ni bercintaaa dengan segala mak nenek software dan method forecast, finally i got the best result ! tinggal focus writing yang tergendala dek kerana analisis data yang super susah. 


tazzabar nak convo lagi sekali. lepas ni xnak pegang bunga, nak pegang anakkk. InshaaAllah. Doakan ye korang. penuh berliku laluan master research ni huhuhu.
(sempat menyesal pastu lempang pipi lelaju)
kuikuikui

As a wife

The best moments in my entire life is when my best friend marry me bahahaha. bak kata orang, xpayah susah susah carikkk. kenal since diploma then futher study sesama kat uthm masa degree. our longgg friendship. memang geng den ni. makan ikan patin tempoyak n9 sesamo pehhhh terbaikk xsangko eh kahwin (xde kena mengena hahaha). 


rapat masa degree. tau dohh dia ni macam suka I tapi xcakap ponn. cuma tunjuk caringg je. heyy mana boleh ! perempuan perlukan kepastian. xpela as long as I single, okey je nak kuar makan ke jenjalan berdua dengan kawan sendiri ekekeke. lantak la orang cakap apa. cuma selalu gurau "kau ni nati ada jugak terkawen dengan aku kangg" ehh betul kekekeke. Alhamdulillah. tukar title BFF --> WIFE ni macam berubah 360 darjah je atotoyai. bini lah PA, bini lah Doktor, bini lah Chef, Alarm bla bla bla sampai carik stokin pun kena jugak padahal dah susun leklok lam drawer adehh. bila kawen, laki kau terus xreti carik barang dia sendiri. packing baju balik kampung pun xsemenggah hahaha geram aku oi macam mana balik kampung leh capai 1 spender je adoi !!!! memang kau saja nak suh bini packing kannnn. but life is soo beauty bila kau rasa leh bebel kat laki then dia dengar hahahaha. 


jadi bini kena kenal suami yang sebenarnya. laki I jenis xreti makan pagi pagi. g keje kol 7.30 memang dia xkan usik sarapan. so tapau is a must. dia biasa makan kol 10 lebih gitu. pernah paksa makan lempeng pepagi, haruuu nyer terus g toilet. nak salahkan lempeng aku lak hohoho. xpe xpe kita cuba lagi tapi tu laa kena tapaukan hari hari. lau xtapau dia xmakan sarapan pun pastu lemah xberdayaaa. hari hari lah masak yedak? bila jadi bini yang xkerja lak tu, laki kau nak makan apa je kena la masak erkk. erkkk #siscuba

As a mom to be

Alhamdulillah

Tak merancang nak cepat tapi xtolak bila ada rezeki. Percayalah Allah sebaik baik perancang. Awal awal kahwin ada discuss nak rancang sebab I study lagi. kewangan xberapa cantik tuk hidup dengan ekonomi yang teruk sekarang ni. Duduk pun dengan mak bapak lagi tau sebab abah xbagi sewa rumah lain. 2 bulan sebelum kawen, laki I baru permenant. tu pasai before that kahwin tu jadi isu besar. family sana nak cepat, family sini reasonable sbb anak sendiri xkeje lagi so xnak bebankan menantu tp the best discussion, kita cepatkan je benda baik. Redha mak bapak, redha Allah. InshaaAllah amin. Bila tahu pregnant, bersyukur walaupun banyak perbelanjaan yang menanti tapi as a housewife, Allah bagi rezeki lain untuk I tolong suami dengan berbisnes on9. click feel.attire meh shoping hehehe (sempat lagi kauu). In Allah We Trust

ok korang, selamat berbuat kebaikan di dunia untuk bekalan akhirat. aminn


STRONG. STRONG. STRONG

03 January 2017

2017

Assalamualaikum semua

Permulaan 2017 yang bersinar sinar. Syukur Alhamdulillah. Abah saya akan dapat 2 cucu. InshaaAllah aminnn. Doakan kami ya =)
STRONG. STRONG. STRONG