Nuffnang Ads

28 February 2018

2018

Assalamualaikum sahabat sahabat positif

Alhamdulillah tahun baru. tapi dah bulan februari rupanya ahahahah. sejak dah jadi mummy, jengah blog pun xsempat. bukak laptop tulis thesis je. ada tak yang nak tanya pasal azam 2017? dah tercapai ke belum? Alhamdulillah, sejuta syukur pada Allah yang maha Esa. Banyak yang tercapai. yang x disangka pun tercapai dengan jayanya. 

1. Muhammad Rayyan Iskandar


sekarang baby dah 9 bulan. Alhamdulillah I jadi mummy umur 28 tahun eheee. orang lain muda muda da ada anak. ok xpe xjeles kikiki. ada seketul ni pun da cukup bersyukur. muka sangat iras bapak dia. heyy xkesahlah tapi bila dia kena warded kat hospital dulu pasal broncopneumonia, 1 hospital cakap "maigodd, ur son duplicate his father" ahahaha ah sudahlah aku kesah okeyy sebab dia duk lam perut aku 9 bulan sikit pun xmau cakap macam muka aku. pehal? pehal? ahaaahha. 

2. Rumahku Syurgaku
Alhamdulillah suami dapat beli rumah pertama tahun 2017. kikiki. better late than never kan? it released on August 2018 but rasanya tahun depan jugak baru duduk. xpela sekarang pun dah xlagi tumpang rumah mak abah. berjaya pindah rumah sewa kikiki. penat pujuk pujuk abah cakap nak pindah. yelah walaupun orang tua cakap nanti dulu, kita xnak menyusahkan. dah setahun lebih menumpang. segann ya ampunn. sekarang duduk rumah sewa, walaupun xde apa sangat tapi ada sifat berdikari yang tinggi okeyy.

3. Pass Viva Master with Minor Correction
Yeas this is my ultimate goal for 2017!! Alhamdulillah xsangka Allah beri kelancaran dalam tutur kata dan keberanian membidas semua soalan panel kikiki. entah laa jiwa I bukan jiwa engineering so I jump to research field. orang lain mungkin bosan tapi I suka hadap article sampai nak meletop otak hahahah. sepanjang 3 tahun buat master (lambat sebab pegi kawen dulu laa, beranak dulu laa hahaha) sempat published 2 papers je. tapi xgah la sebab during my research there have many issues on model development. banyak applied method sampai confuse nak guna mana 1. tapi bila da menjadi, kepuasan dia lain maciamm walaupun orang lain x faham. biar lah I sorang yang suka, I sorang yang happy. dah besar kena decide untuk kepuasan diri sendiri. lepas ni nak sambung tapi bila ada anak jadi krikk krikk pule

itu je lah. tahun ni banyak perancangan tapi suami da sailang dulu. Alhamdulilah he gots offer from Singapore. amboi kejar dollar nampak. so buat masa sekarang boleh la teruskan duduk di rumah jaga anak tapi bosan dia lain laa. xde kawan pulak tu. so goal tahun ni ialah, nak beli aset untuk anak. aminnn. 

STRONG. STRONG. STRONG

2 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Shahida Dzulkafli said...

Hye filza.. Lama tak jenguk sini.. Apa khabar sekarang.. Selamat menjadi mummy ye..Tahniah juga untuk Viva Filza..