Nuffnang Ads

12 December 2010

3 kunci



tadi saya berborak nga kawan baik. nama dia Anna & The King *bukan name sebenar* borak macam macam then tetiba tercakap sal LELAKI. kalau cerita pasal lelaki, apa yang best erk? mesti laa perilaku mereka. ting ! perbualan budak budak bujang mmg camneh. haha

anna cakap, haritu ibu dia duk berbual nga dia pasal calon suami. dia pun cerita balik kat saya. si ibu cakap, nak cari calon suami kena ada 3 kunci.

1. kunci motor

maksudnya ialah kenderaan. kalau ada kereta lagi bagus. nanti xde laa kehulur kehilir nga bini guna bas no 11. kita kawen nak makin senang, bukan makin susah.

2. kunci laci

maksudnya ialah ada meja sendiri. atau tuk lebih difahami ialah ada kerja tetap. bila da kawen, ekonomi kena makin stabil. nak bagi anak bini makan bukan senang. kerja tetap menjamin masa depan keluarga.

3. kunci bilik

maksudnya ada rumah. xkisah laa rumah besar atau rumah kecil. yang penting ada tempat tinggal untuk bakal isteri. juga bakal anak anak.

untuk bakal suami saya "awak ada 3 kunci x ?" huhu mcm materialistik laa pulak. well itulaa tanggungjawab lelaki =)



STRONG. STRONG. STRONG

2 comments:

  1. ad byak ketika,
    materialistuk tu perlu!

    opsss...! hehe..

    ReplyDelete
  2. owh..tiba tiba sangat bersetuju..haha !

    ReplyDelete

daun pandan daun selasih,
awak yang komen, saya ucap terima kasihhh