Nuffnang Ads

26 August 2014

Pua Kumbu Sarawak

hye assalamualaikum readers

Lately, i'm searching for the pua kumbu sarawak. here the some image from google









sebenarnya cantik sangat corak corak kain pua ni. dalam google xjumpa banyak. nak cari corak yang lagi best. ada sesiapa sudi share tak, mana instashop atau blogshop yang jual kain ni ? kalau nak flight pergi sarawak belum ad budget. huhuhu. tq



STRONG. STRONG. STRONG

12 comments:

Aneez Jaafar said...

ok ok.. kalau pegi sarawak nanti kena cari la kain mcm ni. aritu pergi mmg ade je jumpa tp xteringin pun nak beli. skrg tgh in barulaaa nk mencari. hehehe

ada satu kedai kt sri kembangan, kedai tu nama kaleerful. cuba google. dia ada jual kain mcm ni. :)

. . fil . . said...

ok nati kita google. thank you tau =) memang nak sangat cari sbb tgk org pakai cantik. hihi

anajingga said...

cantik sangat, kak ana juga sangat mengkagumi seni warisan tradisional negara kita.. :)

Si DauN CeRi said...

menarik jugak ye motifnya.. jadi shawl pon kelas.. hihi


lama tak singgah cni. =)

Jari Manis said...

salam Fil..terima kasih follow blog akak JM tu :-)

. . fil . . said...

kak ana : cantik kan. try buat kain baju kurung pun cantik

. . fil . . said...

cik ceri : kalau beli yang sepasang dgn selendang mmg kelas kau jah ! hahaha

. . fil . . said...

kak JM : wsalam kak. sama sama =)

Karya Mahirah said...

ooo pua kumbu tu kain? baru KM tahu..

. . fil . . said...

KM : aah. kain dia macam material kain batik je. bukan songket. xtebal. cuma corak die je yang meletops. hehe

Yun Sing said...

Cantiknya :D

. . fil . . said...

Yun Sing : cube beli 1. buat baju. rasa mmg cntik klu padankan ngan baju kebaye ke. kurung moden ke