Nuffnang Ads

05 February 2017

ini selamanya menjadi masalah bagi seorang perempuan

Assalamualaikum ladies,

ini masalah dari kecil sampai besar

dari bujang sampai berumahtangga

dari hidup sampai meninggal agaknya

bila

bak kata suami
GOBOK KAU DAH NAK RUNTUH OIIII
pun cakap xde baju

sekian daripada seorang isteri yang sentiasa bersyukurrr =P

STRONG. STRONG. STRONG

28 comments:

  1. bila kata takde baju walaupon banyak baju dalam gobok tu means "takde baju baru atau takde baju yang sesuai atau hint suruh belikan baju baru". haihh laki ni kene lah memahami sikit. hahaa. tapi mujurlah Fie tak suka shopping. takde baju, Fie tibai baju ibu, adek, akak ipar. huhuuu 😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah xsuka shopping, selamat duit hehehe. kadang bukan xde baju, ada je tapi ni semua pasal nafsu ekekekeke

      Delete
  2. Sama juga macam tudung nak match dengan baju. Boleh kata takde tudung, padahal belambak dalam almari..huarghh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kadang ada je yang matching tapi tetibe nak carik yang kaler kontra laa, kaler blocking la. adehh memacam je orang perempuan ni.

      Delete
  3. kan.. belum tudung, kasut n hdbag lg.. nak bg kat org cam syg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2, nak yang baru tapi yang lama nak simpan jugakk. guane tu? hahaha.

      Delete
  4. kih3... itu ayat akak tiap kali buka almari baju n tudung...
    takde baju, takde tudung yg sesuai... sedangkan baju dh penuh 2 lemari, tudung dh penuh 1 lemari sampai tak muat2 hahahhaha

    kita ni kadang cpt jemu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis, kita ni cepat jemu ahahaha. xpun orang sibuk nak up to date jugak. pantang ada pattern2 baru nak jugak try. hahaha

      Delete
  5. selalu jadi! huwaaaa kadang kadang tenung almari pun da setengah jam. !_!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenung xpe lagi Aina. kalau yang try try baju sampai berjam tapi still rasa xmatch mmg masalah hahaha. moody 1 hari ekekeke.

      Delete
  6. hahhahaa... tersangat lah betul . Perempuan memang gitu kan =)

    tapi Nadia nie, kadang2 even gobok dah nak roboh , bleh lagi kuar statement " nak pakai baju apa ye today " hahahaha ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. statement macam tu paling dibenci suami hahaha. ala dorang pun kalau jadi perempuan, sama je perangai macam kita. kekekeke

      Delete
  7. baju sy xda mslh, tp yg jd mslh adalah tdg yg nak dmatch kan dgn warna baju 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita. last last pakai hitam je =D

      Delete
    2. kalau time study, selalu btukar tudung dgn roommate 😄 bnyk bebenor tdg dia, mcm2 colour

      Delete
    3. ini da biasa. hahaha lau rasa tudung kte xde yg match, bukak almari kwn kekeke

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. tu lah, yg pntg baju & tdg kena match 😄

      Delete
  8. hahahaha~ adoi.. ini masalah besar.. walaupun setiap bulan beli baju, tetap la tak de baju.. sedangkan almari nak runtuh dah nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalah yg susah nak solve. hahahaha dah jd penyakit pulak. tunggu almari roboh baru nk insaff agaknya kekeke

      Delete
  9. Hahahah ini memang betul..dari dulu sampai sekarang memang ini masalahbesar bagi kaum ppuan XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. hahaha xtau bila leh settle ini masalah

      Delete
  10. Ohoiii same :) grobok tu klau bleh brckp 'udah udah lerr tu tmbh bju. Nk tmbh jugak sila bg kat org yg tk pkai tu'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. betul betul. sabar betul gobok tu ngan pangai kita kita ni

      Delete
  11. Hahaha.nak roboh dah pun still Xde baju ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. roboh pun roboh la. janji nak beli baju lain ekekeke

      Delete
  12. Hahaha.. Masalah orang perempuan..
    Saya baru kena semalam.. Ayat maut dari seorang suami..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kann. biasa lah tu. suami ptt kena memahami kikiki

      Delete

daun pandan daun selasih,
awak yang komen, saya ucap terima kasihhh