Nuffnang Ads

05 February 2017

ini selamanya menjadi masalah bagi seorang perempuan

Assalamualaikum ladies,

ini masalah dari kecil sampai besar

dari bujang sampai berumahtangga

dari hidup sampai meninggal agaknya

bila

bak kata suami
GOBOK KAU DAH NAK RUNTUH OIIII
pun cakap xde baju

sekian daripada seorang isteri yang sentiasa bersyukurrr =P

STRONG. STRONG. STRONG

28 comments:

Fieona FieRidz said...

bila kata takde baju walaupon banyak baju dalam gobok tu means "takde baju baru atau takde baju yang sesuai atau hint suruh belikan baju baru". haihh laki ni kene lah memahami sikit. hahaa. tapi mujurlah Fie tak suka shopping. takde baju, Fie tibai baju ibu, adek, akak ipar. huhuuu 😂😂

Azwar Syuhada said...

Sama juga macam tudung nak match dengan baju. Boleh kata takde tudung, padahal belambak dalam almari..huarghh

rosebiru79 said...

kan.. belum tudung, kasut n hdbag lg.. nak bg kat org cam syg..huhu

norhidana miswan said...

kih3... itu ayat akak tiap kali buka almari baju n tudung...
takde baju, takde tudung yg sesuai... sedangkan baju dh penuh 2 lemari, tudung dh penuh 1 lemari sampai tak muat2 hahahhaha

kita ni kadang cpt jemu...

Nurfilzahnurfya said...

alhamdulillah xsuka shopping, selamat duit hehehe. kadang bukan xde baju, ada je tapi ni semua pasal nafsu ekekekeke

Nurfilzahnurfya said...

hahaha. kadang ada je yang matching tapi tetibe nak carik yang kaler kontra laa, kaler blocking la. adehh memacam je orang perempuan ni.

Nurfilzahnurfya said...

betul2, nak yang baru tapi yang lama nak simpan jugakk. guane tu? hahaha.

Nurfilzahnurfya said...

betul tu sis, kita ni cepat jemu ahahaha. xpun orang sibuk nak up to date jugak. pantang ada pattern2 baru nak jugak try. hahaha

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

selalu jadi! huwaaaa kadang kadang tenung almari pun da setengah jam. !_!

Nurfilzahnurfya said...

tenung xpe lagi Aina. kalau yang try try baju sampai berjam tapi still rasa xmatch mmg masalah hahaha. moody 1 hari ekekeke.

nadiah izzaty said...

hahhahaa... tersangat lah betul . Perempuan memang gitu kan =)

tapi Nadia nie, kadang2 even gobok dah nak roboh , bleh lagi kuar statement " nak pakai baju apa ye today " hahahaha ...

Nurfilzahnurfya said...

statement macam tu paling dibenci suami hahaha. ala dorang pun kalau jadi perempuan, sama je perangai macam kita. kekekeke

Nour Adieb said...

baju sy xda mslh, tp yg jd mslh adalah tdg yg nak dmatch kan dgn warna baju 😂

Nurfilzahnurfya said...

sama la kita. last last pakai hitam je =D

Nour Adieb said...

kalau time study, selalu btukar tudung dgn roommate 😄 bnyk bebenor tdg dia, mcm2 colour

Nurfilzahnurfya said...

ini da biasa. hahaha lau rasa tudung kte xde yg match, bukak almari kwn kekeke

Nurfilzahnurfya said...
This comment has been removed by the author.
atiehilmi dot com said...

hahahaha~ adoi.. ini masalah besar.. walaupun setiap bulan beli baju, tetap la tak de baju.. sedangkan almari nak runtuh dah nih..

Nurfilzahnurfya said...

masalah yg susah nak solve. hahahaha dah jd penyakit pulak. tunggu almari roboh baru nk insaff agaknya kekeke

Rockysweety 90 said...

Hahahah ini memang betul..dari dulu sampai sekarang memang ini masalahbesar bagi kaum ppuan XD

ayunie ramli said...

Ohoiii same :) grobok tu klau bleh brckp 'udah udah lerr tu tmbh bju. Nk tmbh jugak sila bg kat org yg tk pkai tu'

ct cheery said...

Hahaha.nak roboh dah pun still Xde baju ek

Nour Adieb said...

tu lah, yg pntg baju & tdg kena match 😄

Nurfilzahnurfya said...

kann. hahaha xtau bila leh settle ini masalah

Nurfilzahnurfya said...

hahahaha. betul betul. sabar betul gobok tu ngan pangai kita kita ni

Nurfilzahnurfya said...

hahaha. roboh pun roboh la. janji nak beli baju lain ekekeke

Shahida Dzulkafli said...

Hahaha.. Masalah orang perempuan..
Saya baru kena semalam.. Ayat maut dari seorang suami..

Nurfilzahnurfya said...

hahaha kann. biasa lah tu. suami ptt kena memahami kikiki