Nuffnang Ads

13 February 2017

Review : Shampoo Santan by My Home Lab

Assalamualaikum readers,

Siapa paling sukaaaa guna produk tradisional ? Produk tradisional ni dah tentu berasaskan bahan organik. orang kampung memang terer pasal semua bahan bahan semulajadi ni. dan mereka memang tersangatlah bijak dalam mengolah bahan bahan ni untuk kegunaan harian. oleh sebab bahan organik ni lebih bagus dan tiada campuran kimia, ramai founder dah mula cipta macam macam produk antaranya yang menjadi viral 2017 ni iaitu SHAMPOO SANTAN. nama pun santan, dah tentu 100% organik. 

Shampoo Santan by My Home Lab

shampoo ni jangan lah Uols fikir baunya memang santan. hahaha. bahan utama dia je santan tapi dicampur dengan beberapa bahan lain termasuk yang menjadikannya berbau wangi. shampoo ni bau oren ye kakak kakak dan abang abang sekalian.

Fresh & Natural
handmade with love lagi

4 bahan penting dalam Shampoo Santan ni ialah santan asli, minyak kelapa, minyak oren & minyak rosemary. Semua bahan yang diletakkan dalam shampoo ni mempunyai peranan masing masing. Meh I cerita sikit ye

Santan Kelapa
+menyuburkan kulit kepala dan rambut
+mengawal minyak berlebihan
+mengelakkan botak dan rambut beruban



I pasti ramai yg tau khasiat santan kan. santan ni melembabkan dan melebatkan rambut. Hitam bersinar gitu. Orang dulu pun tepek santan je kat rambut xpercaya pegi tanya mak tok atau tok wan korang hihi

Coconut Oil (Minyak Kelapa)
+menguatkan serta melembutkan rambut
+melawan kelemumur dan rambut bercabang


Minyak kelapa ni molekul dia halus so mudah serap hingga ke akar rambut. secara tak langusung dapat menghilangkn kelemumur n gatal gatal kat kepala tu. ni perempuan bertudung selalu ada masalah gatal gatal macam I. dah macam hape dah. sampai rasa nak botakkan kepala je adehh. 

Sweet Orange Essential Oil
+melegakan kegatalan kulit kepala
+merangsang pertumbuhan rambut
+bau yang segar


Minyak oren ni pulak selain melegakan kegatalan, ia laa punca shampoo ni berbau oren ekekeke. terapi bau lah katakan. kang kalau shampoo ni betul betul bau santan, orang xmau lak. so minyak ni menjadikannya berbau segarr macam shampoo shampoo lain.

Rosemary Essential Oil
+mengelakkan keguguran rambut
+merawat kelemumur serta kulit kepala kering


Minyak Rosemary ni pulak bersifat antioksida dan anti mikroba (google la ye) yang boleh merawat masalah kulit kepala macam kelemumur, rambut gugur dan kulit kering. Boleh tebalkan rambut dan menggalakkn pertumbuhan rambut jugak.

cara penggunaan
alaa macam guna shampoo biasa je. picit sikit, gomol gomol kat kepala pastu bilas
jangan lah uols expect shampoo ni pakai pakai je terus kering sendiri kekeke

I memang jenis suka produk buatan Malaysia. dulu pernah guna d'herbs kot. ahahaha. nak lebatkan rambut yang banyak gugur. sekali sikat je bergumpal gumpal sampai roomate sound "orang lam bilik ni semua kena leukimia ke?" bahaha sejenis kurang ajar tu. xberapa menjadi kat rambut I. so nampaknya kita kena mencuba shampoo santan ni

RM 29.00 sebotol
exc. postage
tahan kegunaan hingga 2 bulan

mana nak dapat shampoo ni?

boleh tengok instagram

atau contact 0137152519 (En. Is)
nak jadi agent/dropship pun boleh
sila sila jana pendapatan sampingan
inshaaAllah rezeki Allah tu luas


STRONG. STRONG. STRONG

38 comments:

norhidana miswan said...

bgs jgk nih shampoo santan... kalau dulu2 teringat arwah nenek akak biasa bt minyak rambut pakai santan, msti konsepnya sama...

cuma beza yg moden dh berbau wangi, klu yg dulu agak ada bau tengik tp hasilnya mmg bagus

Nurfilzahnurfya said...

kan, dulu masa kecik2 byk kelemumur, byk kutu. mmg nenek rawat pakai santan. rebus santan amik minyak dia. terus baik. skrg org dah komersilkan. sila la cuba sis =)

Adam said...

Pertama kali jumpa blog tak ada nama.

Nurfilzahnurfya said...

ahaa, ada icon je. dulu dulu xexplore banyak sangat pasal blog. laa ni xsempat sempat nak edit semula

nuyui a.k.a miss YUI said...

adk yui ada beli dan yui tumpang pakai..ekekek

Nurfilzahnurfya said...

ok x yui? fil baru je pakai. setakat ni rasa selesa & xgatal hehehe. lom lagi sampai tahap rambut berkilat & lebat ekekeke

nuyui a.k.a miss YUI said...

ekek yui bru pakai sekali dua.. hehe

sggah rabu..

ADEEYA said...

Online je eh ada?

E'in said...

boleh try laa shampoo nie sebab e'in pun ade masalah rambut gugur.. huhu

Nurfilzahnurfya said...

sama laa baru je pakai ni hehe

Nurfilzahnurfya said...

ye deeya, wat mase ni online je. nak jadi agent/dropship pun boleh. sbb produk tgh panass ni hihi

Nurfilzahnurfya said...

yeahh. try e'in jgn xtry. jum support local. shampoo ni organik inshaaAllah leh rawat rambut e'in.

Busyra Bt Takiyudin said...

menarik.. msti kelumumur pun keluar ni kalau guna syampo santan ni. bagus. :)

Nurfilzahnurfya said...

inshaaAllah cuba lah try. xrugi cuba produk organik =)

IQ = Iez Qis said...

nampak iklan ttg shampoo ni, macam best jer..=)

Shaidatul Aireen said...

elsa ada problem dengan kelemumur setompok je dekat belakang kepala nie haa. In Shaa Allah akan try syampoo nie :)

Nurfilzahnurfya said...

inshaaAllah best. meh la try hehe. sy masih proses mencuba tp setakat ni xrasa gatal2 dah =)

Nurfilzahnurfya said...

cuba tau elsa. inshaaAllah boleh merawat masalah hehehe

ayunie ramli said...

Nmpk best. Boleh try ni :)

ct cheery said...

Wah...Menarik gak kan...ct pun rambut gugur gak nih

Nurfilzahnurfya said...

yep. sila try sis ayunie. inshaaAllah leh rawat masalah rambut =)

Nurfilzahnurfya said...

samalah dgn kita. gugur je manjang. tu yg fil cuba shampoo ni. inshaaAllah berkesan hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui sggh isnin =)

Nurfilzahnurfya said...

yeahh, thank you. will visiting u soon =D

Nurfilzahnurfya said...

yeahh, thank you. will visiting u soon =D

Linda said...

macam best jek syampoo ni kan Filzah...

Nurfilzahnurfya said...

Best sis. mmg xbyk buih sbb xguna chemical kan. mmg mcm nenek2 kita sll buat. mcm tu la cuma diupgrade tambah rosemary n pati oren. hehehe

Shahida Dzulkafli said...

Pergh!! Ohsem betul reviewnya..
salam perkenalan.. Follow sini..

Nurfilzahnurfya said...

Tq Shahida =)

Nurfilzahnurfya said...

Tq Shahida =)

Syafiqah Nawawii said...

Salam nk tnya shampoo ni boleh melebatkan rambut jugak ke?

MissDarlene Doug said...

Kak fil, kalau nak jd agent/dropship mcm mana? Boleh wasep saya 01110017920

Unknown said...

Assalam...kalau rambut kering je boleh rawat x ? Masalah utama yg tu je

Nurfilzahnurfya said...

walaikumussalam. boleh sis. cuba try. inshaaAllah berkesan

Nurfilzahnurfya said...

hai darlene. sorry lambat reply. baru je bkk blog. darlene boleh whatsapp num di atas 0137152519 (En Is)

Nurfilzahnurfya said...

walaikumussalam. rambut kerinting bkn masalah yang. cantik tu. tapi kalau nk bagi terurus boleh la try shampoo ni =)

dj_qruqnu said...

salaam. sampai sekarang, boleh tau macam mana keserasian pakai produk ni? Macam mana dgn hasilnya? Rambut saya ni dh paras pinggang tp gugur memanjang, pastu kering plak tu so ingat nk guna syampu organik mcm ni plak :D

Nurfilzahnurfya said...

walaikumussalam. setakat ni, sangat serasi pki shampoo santan. rambut sy xgugur dah. lelagi pas bersalin ni, rambut langsung xgugur. leh contact num 0137152519 tuk cuba shampoo ni ;)